01

Er komt een mooie werkruimte beschikbaar in ons pand en we zoeken daarvoor een nieuw lid voor onze vereniging.

Over de ruimte:

Het betreft een lichte ruimte van 29 vierkante meter met twee ingebouwde kasten (elk 1x1.6 meter). Het ligt aan de voorzijde van het gebouw met uitzicht op de Kostverlorenvaart. We hebben gezamenlijk een ruime tuin op het oosten en een dakterras op het westen.

De ruimte kost € 270 per maand, inclusief internet en voorschot gas/water/licht.

Er wordt een borg gevraagd van € 674,25 (3 maanden kale huur).

 

Over ons:

Vanaf 1993 is het voormalig schoolgebouw in gebruik als woonwerkpand onder de naam Kostgewonnen. In 2005 is het gekocht door Vereniging Kostgangers, waarvan alle huurders lid zijn. Het pand is in 2 jaar grondig verbouwd, grotendeels door de leden zelf, om ruimte te maken voor uiteenlopende culturele functies.

Zo zijn er in het gebouw 12 atelierruimtes voor kunstenaars, ontwerpers, filmmakers, en anderen, 7 (atelier)woningen, 1 theater, en 1 kinderdagverblijf.

Het pand wordt door de leden beheerd. Er is een bestuur en werkgroepen voor onderhoud van pand en tuin en voor interne en publieke activiteiten.

 

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe leden, die niet alleen een studioruimte zoeken, maar ook graag onderdeel willen zijn van de vereniging Kostgangers. Wij beheren het pand volledig zelf, dat resulteert in een lage huur en grote zeggenschap maar vergt ook zelfwerkzaamheid door de leden.

Werken in Kostgewonnen betekent ook betrokken zijn bij de vereniging, klussen, vergaderen, sociaal zijn.

We zijn geïnteresseerd in allerlei culturele of sociaal-maatschappelijke initiatieven en bedrijfjes. We geven voorkeur aan mensen uit ondervertegenwoordigde groepen.

 

Hoe gaat de toewijzing:

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierin vermeld je wie je bent/jullie zijn, wat je in de ruimte wilt doen en hoe je kunt bijdragen aan de vereniging.

Deze mail moet door ons ontvangen zijn op 20 augustus 2021.

Als je graag de ruimte wil zien kan dat in de week van 16 augustus. Stuur een mailtje voor een afspraak.

Op 28 augustus maken we een selectie van kandidaten die we daarna uitnodigen voor een kort online interview (met één Kostgewonnen-interviewer). Als je zelf het pand en de mensen beter wil leren kennen, kom naar onze open dag op 12 september!

Op woensdagavond 15 september worden een aantal kandidaten uitgenodigd om kennis te maken en hun aanmelding toe te lichten. Dezelfde avond beslist de vereniging aan wie de ruimte toegewezen wordt.

02

 03

adem [blues]

Groepsexpositie georganiseerd door ars aemula naturae en Singelpark.
Kostganger Tom van Teijlingen doet er aan mee.

Van 26 juni t/m 25 juli in het oude V&D gebouw aan de Breestraat te Leiden.
Dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Riet Wijnen doet mee aan Beelden in Leiden, een expositie in de open lucht in het centrum van Leiden.

riet wijnen 1a web

 

AT5 Derde Kostverlorenkade

AT5 was op bezoek in Kosgewonnen voor het tv-programma Straten van Amsterdam.

Kijk de uitzending bij AT5. Ons item begin op 8:32.